menu
driehoek
driehoek

Naschoolse opvang

BSO

Villa Vlinderhof biedt:

- Voorschoolse opvang van 7.30-8.30 uur (alleen mogelijk in combinatie met BSO)
- Naschoolse opvang: na schooltijd tot 18.30 uur
- Tijdens de schoolvakanties en op schoolvrije dagen van: 7.30-18.30 uur

Hoe werken we:

We werken met drie basisgroepen,
Elke basisgroep heeft vaste pedagogische medewerkers.
Elke basisgroep heeft een eigen ruimte, waar de kinderen starten met drinken en fruit eten.
Na het drinken en fruit eten kunnen de kinderen zelf kiezen voor een activiteit.

Wat is er te doen op BSO Villa Vlinderhof?

BSO Villa Vlinderhof biedt een activiteitenprogramma dat is afgestemd op de

leeftijdsgroep 4-7 jaar met o.a. sportclinics, handenarbeid, toneel en speel- en bouwhoeken. De sportclinics worden gegeven door een sportdocent en vinden plaats in de sportzaal van het kindcentrum.

Samenwerking met Koning Groen en Ruige Wilde Beren

BSO Koning Groen

Deze natuur & techniek BSO is voor kinderen in de leeftijd 4-13 jaar. De BSO is verdeeld in drie groepen 4-7 jaar en 7-12 jaar. De binnenruimte heeft een natuurlijke uitstraling met ontdekhoeken. Op de buitenspeelplaats is een moestuin en er zijn konijnen en kippen. Samen met de kinderen zorgen we voor de tuin en dieren. In de ontdekhoeken van deze BSO worden veel proefjes en experimenten gedaan.

BSO Ruige Wilde Beren

Deze BSO is een echte 7+ BSO. Sporten staat hier centraal. Onder leiding van een sportleraar wordt er elke middag buiten gesport. Geen zin in sporten? Er is altijd een binnenprogramma zoals een kookworkshop, of een creatieve activiteit. Wie wil chillen kan dat ook naar hartenlust doen!

Samenwerking met school

De BSO werkt samen met de basisschool. Hierdoor ontstaat een eenduidige omgeving voor (jonge) kinderen. Een omgeving die ze kennen en waar ze zich veilig en vertrouwd voelen. BSO en school hebben regelmatig overleg om de aansluiting tussen school – BSO te versterken.

Heeft u interesse en wilt u meer informatie kijk dan op www.mikz.nl of vraag op school naar de info folder. Telefonische informatie kan natuurlijk ook: 0416-369660 (hoofdkantoor).